Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet är för dig som är kreativ, gillar att laga mat, möta människor och skapa avancerade bakverk.
Du lär dig
Väljer du inriktningen kök och servering är du en i teamet på Restaurang Rinman och du lär dig att laga mat från grunden, komponera egna menyer och driva en riktig restaurang. Väljer du bageri och konditori får du chansen att som lärling lära dig yrket hos något etablerat företag i branschen.
Arbetssätt
På restaurang- och livsmedelsprogrammet blir teori verklighet. Teoretiska exempel lyfts in i restaurangköket vilket gör att du får en mycket bra förståelse för ditt framtida yrke.
Skolan samarbetar med lokala livsmedelsproducenter. Studiebesök, förståelse för livsmedlets väg från jord till bord och ett närproducerat tankesätt genomsyrar hela utbildningen.
Inriktningar
Efter skolan
Efter studietiden har du mycket stora chanser att gå direkt ut i arbetslivet. Kanske har du redan fått jobb genom de kontakter du etablerat på din praktik eller som lärling? Utbildningen förbereder dig för ett jobb som kock, servitör, bagare eller kanske matinformatör. Utbildningen ger dig också grunderna för att bli egen företagare i branschen. För dig som dessutom är intresserad av att arbeta utomlands så finns det stora möjligheter. Svensk arbetskraft är eftertraktad utomlands och vi anses vara service minded och har en bra grundutbildning.
Självklart kan du också få högskolebehörighet för vidare studier.
Se mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet i en film från Skolverket
Kontakt
Sara Kunstbergs
Studie- och yrkesvägledare
Naturvetenskapliga programmet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Yrkesintroduktion Restaurang, Vård- och omsorgsprogrammet, Yrkesintroduktion Vård
Telefon:
E-post: