Eskilstuna kommun
Elev iklädd förkläde står i köket vid en köksmaskin. I bakgrunden andra elever som lagar mat.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är för dig som är kreativ, gillar att laga mat, möta människor och skapa avancerade bakverk.

Du lär dig

Väljer du inriktningen kök och servering är du en i teamet på Restaurang Rinman och du lär dig att laga mat från grunden, komponera egna menyer och driva en riktig restaurang. Väljer du bageri och konditori får du chansen att som lärling lära dig yrket hos något etablerat företag i branschen.

Arbetssätt

På restaurang- och livsmedelsprogrammet blir teori verklighet. Teoretiska exempel lyfts in i restaurangköket vilket gör att du får en mycket bra förståelse för ditt framtida yrke.

Skolan samarbetar med lokala livsmedelsproducenter. Studiebesök, förståelse för livsmedlets väg från jord till bord och ett närproducerat tankesätt genomsyrar hela utbildningen.

Inriktningar

Elev iklädd förkläde står i köket med en köksmaskin. I bakgrunden en annan elev som står och lagar mat.
Elev med en back full med glas. I bakgrunden elever som dukar bord.

Efter skolan

Efter studietiden har du mycket stora chanser att gå direkt ut i arbetslivet. Kanske har du redan fått jobb genom de kontakter du etablerat på din praktik eller som lärling? Utbildningen förbereder dig för ett jobb som kock, servitör, bagare eller kanske matinformatör. Utbildningen ger dig också grunderna för att bli egen företagare i branschen. För dig som dessutom är intresserad av att arbeta utomlands så finns det stora möjligheter. Svensk arbetskraft är eftertraktad utomlands och vi anses vara service minded och har en bra grundutbildning.

Självklart kan du också få högskolebehörighet för vidare studier.

Se mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet i en film från Skolverket

Examensmål för Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Kontakt

Sven Carlsson

Lärare

Telefon:

Sara Kunstbergs

Studie- och yrkesvägledare

Naturvetenskapliga programmet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Yrkesintroduktion Restaurang, Vård- och omsorgsprogrammet, Yrkesintroduktion Vård

Telefon:

Uppdaterad: 14 december 2023