Eskilstuna kommun
Elever som diskuterar framför en teknisk anordning.

Teknikprogrammet

Gillar du teknik, design, samhällsbyggnad, produktion, konstruktion eller IT? Då är teknikprogrammet på Rinmangymnasiet något för dig.

Du lär dig

Till grund för de tekniska studierna ligger matematik, fysik, kemi och teknik. Till åk 2 så nischar du dig sedan mot någon av inriktningarna produktionsteknik, design- och produktutveckling, informations- och mediateknik, samhällsbyggande eller teknikvetenskap. CAD, mekatronik, arkitektur och design är exempel på kurser du kan välja. Utbildningen är bred och ger dig en mycket bra grund för fortsatta högskolestudier inom många områden. Är du sugen på att testa att driva ett eget företag så erbjuder vi även alla elever på TE att läsa UF- Ung företagsamhet inom ramen för kursen entreprenörskap.

Arbetssätt

Teori varvas med laborationer och praktiska övningar där din kreativitet tränas. Teknikprogrammet håller till i nya, moderna lokaler som håller en hög teknisk nivå. Datorstödd undervisning är en naturlig del i arbetsmiljön och våra teknikintresserade lärare använder digital media i undervisningen.

Programmet är en del av Rinman Science College vilket innebär att vi har ett nära samarbete med teknik- och industriföretagen i Eskilstuna. Företagen är starkt engagerade i utbildningen och stödjer med kunskap, praktikplatser, gästföreläsningar, ny teknik, projekt och feriejobb. Du kan läsa mer om Rinman Science College här

Inriktningar

Två elever som klistrar ihop en lampskärm av pappersbitar.
Lärare diskuterar med en elev som sitter med uppslagen dator. 
Elever som diskuterar framför en teknisk anordning.
Elev med uppslagen dator. I bakgrunden två andra elever.
Lärare diskuterar med en elev som sitter med uppslagen dator. 

Efter skolan

Teknikprogrammet ger dig en bra grund för fortsatta högskolestudier och utbildningen ger dig en bred kompetens för framtiden. Många av våra elever kommer att jobba som civilingenjörer, arkitekter, IT-tekniker, produktionstekniker eller inom media.

Se mer om Teknikprogrammet i en film från Skolverket

Examensmål för Teknikprogrammet

Kontakt

Emma Sedin

Lärare

Telefon:

Erik Persson

Lärare

Telefon:

Helena Medin

Studie- och yrkesvägledare

Industritekniska programmet, Yrkesintroduktion Industri, Teknikprogrammet, Språkintroduktion (IMS), Individuellt alternativ (IMA) och ERC (Rinman 3)

Telefon:

Uppdaterad: 14 november 2023