Eskilstuna kommun
Till vänster i bild längs med en asfalterad gata är ett tegelhus i fyra våningar. I förgrunden ett gammalt rött trähus.

Vattenpasset

Vi är en specialpedagogisk verksamhet som främst riktar oss mot ungdomar inom autismspektrum eller med autismliknande svårigheter. Du behöver inte ha en diagnos för att gå hos oss. Här kan du utvecklas i en strukturerad och trygg skolmiljö i ett mindre sammanhang.

På Vattenpasset finns det plats för 12 elever. Här får eleverna en lugn studiemiljö i grupper om 2–4 elever i anpassade klassrum. Det finns tre klassrum med tillhörande samlingsrum, mindre studierum och ett tillagningskök där vi bland annat har hemkunskap. På Vattenpasset kan du läsa 12 grundskoleämnen. Studieplanen utformas efter dina behov tillsammans med dig, vårdnadshavare och skola.

Du som elev förbereds för vidare studier, arbetsliv och vuxenliv.

Vi vill tillsammans med dig och ditt nätverk skapa goda förutsättningar för att få din skolgång att fungera. Vår verksamhet bygger på tilltro till din förmåga att studera efter dina förutsättningar. Det är vårt gemensamma arbete att ta reda på och skapa de bästa tänkbara förutsättningarna för dig. Hos oss på Vattenpasset finns det pedagoger, handledare, specialpedagog och kurator men också tillgång till psykolog.

Det studieschema du kommer att ha på Vattenpasset planerar vi tillsammans med dig.

Vi vill att du, tillsammans med oss, kommer så långt just du kan utifrån dina förutsättningar och behov.

Kontakt

Viktoria Rösler

Samordnare/lärare

Telefon:

Halina Sundqvist

Rektor (Rinman 3)

Telefon:

Vattenpasset

Rinmangymnasiet

Uppdaterad: 5 januari 2024