Eskilstuna kommun

Om Rinmangymnasiet

På Rinmangymnasiet är vi stolta över att erbjuda utbildningar inom allt från teknik och industri till serviceyrken och vård.

En mix att vara stolt över

Industri, teknik och naturvetenskapsprogrammet ingår i Rinman Science College (RSC). Genom samarbetet så säkerställer vi att utbildningarna håller en hög kvalité och att du som elev får med dig rätt kunskaper och förutsättningar inför framtiden. Läs mer om RSC här

Vårt vård- och omsorgsprogram bär också collegestatus. Det betyder att du som elev får en ännu bättre utbildning och möjlighet att ta del av universitetets seminarier och forskningsprojekt. Läs mer om VO college här

På restaurang- och livsmedelsprogrammet driver våra elever den populära Restaurang Rinman som ger en mycket bra grund att stå på inför kommande yrkesval.

Målet är att du ska bli attraktiv för anställning efter gymnasiet eller väl förberedd för vidare studier inom ditt område.

Tar dig ut i världen

Alla våra yrkesprogram har utbildade lärare med erfarenhet inom sin bransch. Vi är också mycket måna om att alla elever har möjligheten att skaffa sig högskolebehörighet. Som elev vid något av våra yrkesprogram har du minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) ute på företag. Vi har starka band med det lokala näringslivet och samarbetar med skolor och företag över hela Europa.

Genom Erasmus+ som är ett europeiskt utbytesprogram så kan vi erbjuda elever på yrkesprogram APL utomlands och i dagsläget har vi samarbeten med Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien. Vi har också årliga utbyten för elever som läser moderna språk och samarbetar med skolor i Spanien, Frankrike och Tyskland.

Individuella val

Vi är en stor skola och har ett generöst utbud av kurser inom ramen för det individuella valet, till exempel språk, vilket är extra viktigt för att få maximala meritpoäng till högskolan. Våra språkval är franska, spanska, tyska och arabiska, men om efterfrågan finns så kan vi också erbjuda andra språk. Vi erbjuder givetvis även engelska 7, matematik 4 och 5, och många andra kurser som är intressanta och användbara.

En gymnasieskola i tiden

På Rinmangymnasiet arbetar vi för att alla elever ska känna sig trygga i skolan och att samarbetet mellan elever och lärare fungerar. Vi vill att du ska kunna påverka din utbildning och ha insyn i bedömning och betygsättning.

Våra skickliga lärare ger dig en gedigen utbildning och träning i bra studieteknik som rustar dig för högskolestudier. Vår skolportal hjälper dig att planera och ha kontroll över studiesituationen tillsammans med dina lärare.

Rinmangymnasiet ligger i hjärtat av Eskilstuna nära kommunikationer och stadens utbud. Vi finns i moderna och ombyggda lokaler som vittnar om Eskilstunas stolta industritradition. Här möts du av ljusa och fräscha tekniklaborationssalar, klassrum, grupprum och maskinhallar.

Vi är stolta över vår skolrestaurang där det varje dag finns flera matalternativ och som serverar hembakat färskt bröd.

Rinmangymnasiet

Telefon:

Öppettider

Receptionen

Måndag kl. 8.30-15.00
Tisdag kl. 9.30-15.00
Onsdag kl. 8.30-15.00
Torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Lunchstängt varje dag kl. 12.00-13.00

Uppdaterad: 1 februari 2024